Vapiano – nytt smart restaurangkoncept

Innan jag skulle på teatern igår behövde jag äta något som inte fick ta allt för lång tid. I kvarteret bredvid teatern hittade jag Vapiano och jag stegade in där som om det var en vanlig restaurang med servitriser som skulle ta beställningen.

Men se, så funkade det inte. Istället fick man ett menykort och ett kort som liknande ett kreditkort och så gick man fram till den disk som skyltade med det man ville ha – sallad, soppa, pasta, pizza osv. Nu äter jag egentligen inte pasta – ingen bra mat för en sköldpadda – men det var ett halvår sedan senast (konferens och det fanns inget att välja bland) och en gång kan inte göra så stor skada så jag gick fram till pastadisken.

Där stod en jeppe och lagade maten i nedsänkta och snygga wokpannor. Fräscht som attan. Pastasort fick man välja själv också och det fanns nog tolv olika sorter att fundera över. Sedan fräste han grönsakerna och pinjenötterna medan jag tittade på. Kortet som såg ut som ett kreditkort höll man fram mot en slags kassa och så fick man sin mat serverad på en ovanligt snygg tallrik. När man sedan ätit färdigt tog man kortet till kassan vid entrén och betalade.

Fräscht på borden också med färska kryddor (basilika), salt & peppar och oljor.
Läs mer om Vapiano här – rent, mycket fräscht och en pastarätt med grönsaker, basilika och spenat kan man inte misslyckas med. Å idén med kreditkortet gillar jag – man slipper vänta på notan. Snabbt och enkelt – smart ställe!

Från deras hemsida: Defining the future of fresh casual – a new and refreshing niche in the restaurant industry – Vapiano is an innovative European concept serving made-to-order hand tossed pizzas, fresh, house-made pasta and hand tossed gourmet salads. An established concept with more than 70 worldwide locations and another 100 in development in the United States, Europe and the Middle East, Vapiano puts a new spin on the dining experience with its urban upscale Italian decor and its modern customer service.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s