Det går inte att förklara

Blue Man Group igår kväll – alltså, vad var det egentligen? Det är väldigt svårt att förklara så att det blir ett sammanhang, men tre blåhuvade män i svarta kläder som agerar som någon slags moderna clowner?

Lokalen var relativt liten och inrymt i ett skruttigt hus. Publiken var blandad men just igår några skolor. Elever i 15-årsåldern som förde ett himla liv.

Föreställingen inleddes med det jag trodde skulle pågå hela tiden – de spelade trummor på oljefat, mestadels killen i mitten, och de vid sidorna hällde målarfärg (?) i olika färger där det trummades så att det skvätte. Vi som satt närmast hade plastskynken på oss.

Andra numret: Killen i mitten slängde färgkulor in i munnen på den ena killen som sedan sprutade ut färgen på en målarduk och en i publiken fick tavlan. Den andra killen fick något som såg ut som mashmallows i munnen och han fick MÅNGA! Förstår inte hur han fick plats med dem. Sedan drog han ut dem i ett stycke och det såg ut som en gristunga till formen. Även detta ”konstverk” gavs bort. De tog väskan för en dam på första raden och stoppade ner det där. Låter inte särskilt kul, men det var  helt ok.

Mellan varven trummades det på olika grejer och inte ett ord sa de under hela föreställningen som varade 1,5 timme ungefär. Sista numret – ja, alltså – vad säger ni om jag skriver att det ringlade ner en otrolig mängd toalettpapper från taket och att fyra megastora bollar studsades runt bland publiken? Låter rätt löjligt och just det numret var väl det, men i övrigt var det helt ok. Publiken var väldigt mycket med i föreställningen. De hämtade upp en tjej i publiken också som fick sitta vid ett bord med de tre gossarna och äta av varsin kaka. Låter inte kul för fem öre, men som sagt – det var helt ok.

Blue Man Group spelar på många håll i världen och de har ofta dubbla föreställningar varje dag så helt knäppt kan det väl inte vara, men rätt mycket knäppt var det trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s