50 % poängreduktion med SAS

Fick post från American Express igår som skriver att jag under året får en resa till en valfri SAS-destination med en poängrabatt på 50 %. Boston ingår inte eftersom det inte är en SAS-destination, men jag kan flyga till New York för 25.000 poäng istället för 50.000 och köpa en t/r-biljett New York-Boston för riktiga pengar. På så vis får jag en massa poäng över på SAS att nyttja till andra resor. Åker jag Köpenhamn-München/Frankfurt-Boston t/r kostar det 70.000 poäng, ingen reducering alltså (Lufthansa) och hur jag än gör måste jag byta plan. Då är det smartare att välja SAS till NYC och köpa en inrikesbiljett.

En nackdel är dock att jag kommer fram på kvällen och jag måste flyga därifrån åtta timmar tidigare än om jag väljer flyg via Tyskland.

Å det där med 50.000 poäng kan diskuteras. Jag ringde till SAS och då säger de att det kostar 60.000 poäng. Men de räknar ju från Stockholm … Jag flyger från Köpenhamn eftersom jag bor i Malmö å då kostar det 50.000 points. Stockholm är Sveriges baksida …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s